RETSEPT

Rabarberisiirup Jaga

u 4 dl

Õrnroosad kevadised rabarberivarred pakatavad värskusest. Täpselt samasugused on ka rabarberist tehtud joogid- värskendavad, kevadised ja ahvatlevad! Keeda esmalt rabarberivartest, suhkrust, sidrunist ja ingverist siirup. Jahuta ja lahjenda maitse järgi mulliveega mõnusaks limpsiks või sega hoopis vahuveiniga mimosadeks. Siirupit saab niisama niristada jäätisele või pannkookidele. Maitsestamise osas võid sidruni ja ingveri asemel katsetada ka näiteks piparmünti või hoopis apelsini. Ka puhas, ilma igasuguste lisanditeta rabarberisiirup on imemaitsev!

Koostisosad:
400 g tükeldatud rabarberivarsi 
100 g suhkrut 
pool sidrunit viiludena
paari sentimeetrine viilutatud ingverijupp 

Valmistamine:
Tõsta kõik koostisosad potti ja lisa 3 dl vett. Lase 7 minutit kaane all madalal kuumusel podiseda. Tõsta pott pliidilt. Vala kogu poti sisu kausile asetatud kahekordse marliga kaetud sõelale. Lase tunnike nõrguda. Seejärel pigista jahtunud massist läbi marli niipalju vedelikku välja, kui saad.
Vala siirup pudelisse või purki ja hoia külmkapis. Joomiseks lahjenda, magustoidule võib nirista niisama. 

Pildid ja retsept: Mari-Liis Ilover
.