RETSEPT

Tuur vahemerepäraselt

Toidublogija Mari-Liis Ilover on kalanädala auks koostanud 3 retsepti, mis toovad staarina välja just kala ja mereannid. Esimene retsept austab värsket tuura ja on imelihtne ja maitsev!
Tuur vahemerepäraselt
valmistusaeg 25 minutit
kogus kahele
Koostisosad
500 g tuurasteiki
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
2 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid (doseeri maitse järgi)
peotäis musti oliive
peotäit värskeid spinatilehti
soola, musta pipart
Juhised
Lõika tuurasteik vajadusel väiksemaks, umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Maitsesta tuurasteigid soola ja musta pipraga.
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk klaasjaks, u 5 minutit. Lisa tuurasteigid, pruunista kergelt mõlemalt küljelt. Lisa tšilli ja terve tomatikonserv. Hauta kaane all 15 minutit. Lisa oliivid ja spinatilehed, sega läbi ja lase toidul veel mõne minuti jooksul läbi kuumeneda, kuni spinatilehed on “kokku kukkunud”. Jahvata peale musta pipart. Puista peale värsket hakitud peterselli. Paku kõrvale värsket saia või riisi. Toit sobib hästi ka pastaga.
Balti Jaama Turg. 5157211